image
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque. Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusa.
Ostatnie wpisy
Search

Polityka Prywatności

RODO

Administratorem Twoich danych jest  RAVITA SP. Z O.O.  z siedzibą w RACIBORZU UL. MATEJKI 2A/14 47-400, NIP: 6392009564. W sprawach związanych z przetwarzaniem i ochroną danych osobowych wyznaczony został punkt kontaktowy w postaci adresu e-mail: raciborz@instytut-ravita.pl Kontakt we wskazanych sprawach możliwy jest także w postaci tradycyjnej korespondencji na adres administratora z dopiskiem: „Ochrona Danych Osobowych” oraz osobiście w siedzibie firmy.

Podane dane osobowe będą przetwarzane w następujących celach:
– Przetwarzania zapytań wysłanych poprzez formularz kontaktowy

Posiadasz prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu (np. jeśli dane są przetwarzane na podstawie Twojej zgody lub w celach marketingowych czy udostępniania Twoich danych); posiadasz prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie. W celu cofnięcia zgody możesz skontaktować się z punktem obsługi klienta w naszej siedzibie lub wysyłając wiadomość e-mail na adres: raciborz@instytut-ravita.pl. Masz również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest w pełni dobrowolne. 

 

Polityka Cookies

Strona internetowa instytut-ravita.pl używa plików cookies po to, by dostosować serwis do potrzeb użytkowników, dla celów reklamowych i statystycznych.

W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych cookies na stronie instytut-ravita.pl

 

Pliki cookies stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym, unikalny numer, oraz wykorzystywane są także w celach statystycznych.

Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu instytut-ravita.pl z siedzibą pod adresem ul. RACIBORZU UL. MATEJKI 2A/14 47-400

W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” oraz „stałe”. Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili wyłączyć pobieranie tych plików w ustawieniach swojej przeglądarki.

Jak zmienia się ustawienia w najbardziej popularnych wyszukiwarkach

Google Chrome

Trzeba kliknąć na menu (w prawym górnym rogu), zakładka Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane. W sekcji „Prywatność” trzeba kliknąć przycisk Ustawienia treści. W sekcji „Pliki cookie” można zmienić następujące ustawienia plików cookie:

Usuwanie plików cookie

Domyślne blokowanie plików cookie

Domyślne zezwalanie na pliki cookie

Domyślne zachowywanie plików cookie i danych stron do zamknięcia przeglądarki

Określanie wyjątków dla plików cookie z konkretnych witryn lub domen

Więcej informacji można odnaleźć na stronie supportu: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

Internet Explorer

Z menu przeglądarki (prawy górny róg): Narzędzia > Opcje Internetowe > Prywatność, przycisk Witryny. Suwakiem ustawiamy poziom, zmianę zatwierdzamy przyciskiem OK.

Więcej informacji można odnaleźć na stronie supportu: http://www.microsoft.com/pl-pl/security/resources/cookie-whatis.aspx

Mozilla Firefox

Z menu przeglądarki: Narzędzia > Opcje > Prywatność. Uaktywnić pole Program Firefox: „będzie używał ustawień użytkownika”.
O ciasteczkach (cookies) decyduje za klikanie – bądź nie – pozycji Akceptuj ciasteczka.

Więcej informacji można odnaleźć na stronie supportu: http://support.mozilla.org/pl/products/firefox?as=u&utm_source=inproduct

Opera

Z menu przeglądarki: Narzędzie > Preferencje > Zaawansowane.
O ciasteczkach decyduje zaznaczenie – bądź nie – pozycji Ciasteczka.

Więcej informacji można odnaleźć na stronie supportu: http://help.opera.com/Linux/9.22/pl/cookies.html

Safari

W menu rozwijanym Safari trzeba wybrać Preferencje i kliknąć ikonę Bezpieczeństwo. Tu wybiera się poziom bezpieczeństwa w obszarze ,,Akceptuj pliki cookie”.

Więcej informacji można odnaleźć na stronie supportu: http://www.apple.com/pl/privacy/use-of-cookies/